Aequor

logo deMeester
logo deMeester

Over het Project

In de buurt van het MAS, het culturele hart van Antwerpen, rijst AEQUOR op, een uniek wooncomplex van ongekende allure. Op de footprint van het Oude havenhuis voltrekt zich een boeiende transformatie, als laatste woonopportuniteit in dit intrigerend deel van de stad. Wonen met frontaal en open zicht op de Schelde en geflankeerd door een iconisch gebouw als het MAS... het is een voorrecht dat slechts aan weinigen gegeven is. 

AEQUOR brengt een welgemeende ode aan de Schelde, deze verbondenheid is des te groter omdat AEQUOR oprijst uit de funderingen van het oude Havenhuis.

New chic

AEQUOR is gesteund op een typerend ontwerp met bijzondere aandacht voor afsluitbare terrassen als verlengstuk van alle leefruimtes. In de stijl van de beste business seats benut AEQUOR maximaal het panorama op de Schelde en het uitzicht op het MAS. Het gaat hier om een unieke nieuwbouwinvulling met actuele scherpte, met een statig frame in donkerkleurig geslepen beton. AEQUOR is de ultieme veruitwendiging van ‘new chic’ en ‘contemporary living’ in het Antwerpen van vandaag en morgen.

Zelfs in de ondergrondse parkeergarage werd het overkoepelend luxeconcept doorgetrokken nl optimaal veiligheidsgevoel door hoge plafonds en overvloedige verlichting en alle vloeren in de lak gezet. De personenliften zijn bijzonder ruim en er is tevens een fietslift aanwezig. Elektrische laadpalen zijn voorzien.

De warme gloed die het gebouw langs buiten zo typeert, wordt ook langs binnen doorgetrokken in de gemeenschappelijke ruimtes. Goud-, koper- en bronskleuren zijn overal aanwezig en zorgen voor een hedendaagse, rijkelijke uitstraling. De ruime terrassen brengen u nog dichter bij het water en de omgeving. Het panoramisch zicht is ongehinderd en elk terras kan individueel afgesloten worden met schuivende glaswanden. Het afwerkingsniveau en de gebruikte materialen zijn van hetzelfde hoge kwaliteitsniveau dat binnen werden gehanteerd.

Toonbeeld van ecologie 

Het gebouw werd voorzien van groendak dat de fauna en flora in een stedelijk milieu helpt in stand te houden en waardoor optimaal hemelwater wordt gerecupereerd.
De immense glaspartijen in zonwerend glas laten het licht binnen maar weren tevens een exces aan warmte af om oververhitting te vermijden. 
Op vlak van verwarming, koeling en ventilatie werd overal gebruik gemaakt van sterk toekomstgerichte technieken. De vloerverwarming in alle appartementen zorgt voor een aangename warmte en een optimaal rendement.

Indeling

De huidige indeling van het gebouw voorziet in 67 appartementen, van compacte éénslaapkamer units met opvallend ruimtegevoel tot bijzonder ruime appartementen met 3 slaapkamers en 2 badkamers. In een initiële fase kunnen op wens ook verschillende appartementen samengevoegd worden tot één geheel.
Alle appartementen geven zonder uitzondering uit op het water.


Fotogalerij

Project Aequor te Antwerpen gevel
Project Aequor te Antwerpen inkom
Project Aequor te Antwerpen aanzicht

Informatieplicht

  • Stedenbouwkundige vergunningen Ja
  • Bestemming woongebied
  • Dagvaardingen Nee
  • Rechterlijke uitspraken Nee
  • Voorkooprecht Nee
  • Verkavelingsvergunning Nee
  • Overstromingsgebied Niet gelegen in overstromingsgevoelig gebied
Deze website maakt gebruik van cookies om uw surfervaring op deze website makkelijker te maken.Meer wetenVerder gaan